Bijgewerkt: 29.05.2024

Kloofbijltest & vergelijking 2024: de beste producten in directe vergelijking

Bijl splitsen in detail: wat maakt de testwinnaar anders dan andere producten?

De kloofbijl is een krachtige bijl die wordt gebruikt voor het kloven van hout. Het is in staat om zelfs dikke boomstammen snel en effectief te kloven. De kloofbijl bestaat uit een lange steel en een zware kop die voor een sterke slagkracht zorgt. Er zijn verschillende soorten kloofbijlen, van lichtgewicht modellen voor thuisgebruik tot heavy duty versies voor commercieel gebruik.
illustratie
Beste aanbeveling
Fiskars kloofbijl, inclusief blad en transportbescherming, L: 96 cm
Prijs-prestatie winnaar
Kloofbijl GERMANIA kwaliteitsgereedschap Germania 2000g hickory
Fiskars kloofbijl, inclusief blad en transportbescherming, L: 60 cm
Kloofbijl Husqvarna S1600, 58,4 cm
Fiskars X17 kloofbijl Lengte: 60 cm
Kloofbijl Ochsenkopf Split-Fix bijl, Rotband-Plus steelbevestiging
Kloofbijl Pony Gränsfors® Groot, standaard handvat
Kloofbijl Stihl AX 28 CS 80 cm hickorysteel 2800 g
Kloofbijl Stihl AX 20 PC 75 cm polyamide steel 1950 g
Kloofbijl Gardena 2800 S: veelzijdige bijl 70 cm (8719-48)
Modell Fiskars kloofbijl, inclusief blad en transportbescherming, L: 96 cm Kloofbijl GERMANIA kwaliteitsgereedschap Germania 2000g hickory Fiskars kloofbijl, inclusief blad en transportbescherming, L: 60 cm Kloofbijl Husqvarna S1600, 58,4 cm Fiskars X17 kloofbijl Lengte: 60 cm Kloofbijl Ochsenkopf Split-Fix bijl, Rotband-Plus steelbevestiging Kloofbijl Pony Gränsfors® Groot, standaard handvat Kloofbijl Stihl AX 28 CS 80 cm hickorysteel 2800 g Kloofbijl Stihl AX 20 PC 75 cm polyamide steel 1950 g Kloofbijl Gardena 2800 S: veelzijdige bijl 70 cm (8719-48)
Details
Marke Fiskars Germania kwaliteitsgereedschap Fiskars Husqvarna Fiskars Ochsenkopf Pony stihl stihl Gardena
Resultaat
Uitstekend Aanbevelingtest-vergelijking.nl1,5Zeer goedSpaltaxt
Beste prijs-kwaliteitverhoudingtest-vergelijking.nl2,1GoedSpaltaxt
Top Producttest-vergelijking.nl1,6GoedSpaltaxt
Top Producttest-vergelijking.nl1,7GoedSpaltaxt
Top Producttest-vergelijking.nl1,8GoedSpaltaxt
Top Producttest-vergelijking.nl1,9GoedSpaltaxt
Top Producttest-vergelijking.nl2,0GoedSpaltaxt
Top Producttest-vergelijking.nl2,2GoedSpaltaxt
Top Producttest-vergelijking.nl2,3GoedSpaltaxt
Top Producttest-vergelijking.nl2,4GoedSpaltaxt
clubhoofdgewicht 1.830 g 2.000 g 1.614 g 1.200 g 1.090 g 2.500 g 2.000 g geen informatie van de fabrikant. Totaalgewicht 2.800 g geen informatie van de fabrikant. Totaalgewicht 1.950 g 2.800 g
greep 8 8 8 7 8 9 9 8 9 8
incl. mesbescherming
wiggen drijven 9 7 9 9 9 8 8 8 8 9
lengte 91,5 cm 74 cm 60 cm 60 cm 60 cm 80 cm 70 cm 80 cm 75 cm 70 cm
stammateriaal glasvezel Hickory glasvezel glasvezel glasvezelversterkte kunststof Hickory Hickory Hickory Polyamide versterkt met glasvezel glasvezel
Voordelen
 • moderne uitstraling
 • verkrijgbaar in verschillende lengtes
 • best verkochte bijl
 • 25 jaar garantie (online registratie)
 • met handgreepbescherming
 • moderne uitstraling
 • antisliphandvat
 • moderne uitstraling
 • krachtige hamerkop
 • voor krappe werkruimtes
 • ideaal voor kleine en middelgrote bomen of Brennholz
 • ook in lengtes 44 cm
 • 72cm en 92cm beschikbaar
 • onlosmakelijke verbinding tussen bijlkop en steel
 • rustieke uitstraling
 • inclusief vervangend handvat
 • traditionele regionale productie
 • rustieke uitstraling
 • Hoogwaardig handwerk uit Zweden
 • 20 jaar garantie (bijlkop)
 • stevige hickorysteel
 • dankzij de geïntegreerde beschermhoes tegen stoten
 • moderne uitstraling
 • bijzonder robuust
 • antisliphandvat
 • moderne uitstraling
 • effectieve hamerkop
 • 10 jaar garantie
 • verkrijgbaar in verschillende lengtes
Aanbieden Aanbieden Aanbieden Aanbieden Aanbieden Aanbieden Aanbieden Aanbieden Aanbieden Aanbieden Aanbieden

De beste kloofassen in de test en vergelijking:
Kies uw testwinnaar uit onze topaanbevelingen.

Hallo! Ik ben Peter, een gepassioneerd schrijver die ervan houdt zijn gedachten en ideeën onder woorden te brengen. Mijn vakgebied bestrijkt verschillende gebieden zoals wetenschap, technologie, economie en financiën. Mijn doel is om complexe onderwerpen te demystificeren door onderzoek en gegevens in gemakkelijk te begrijpen taal te presenteren. Met een academische achtergrond in natuurkunde en wiskunde heb ik een diepe passie voor wetenschap en technologie. Ik ben ervan overtuigd dat deze gebieden een cruciale rol spelen in ons dagelijks leven, en ik streef ernaar mijn lezers zowel te informeren als te inspireren. Naast wetenschap en technologie schrijf ik ook over economische en financiële onderwerpen. Ik belicht actuele gebeurtenissen, trends en ontwikkelingen in de zakenwereld en probeer mijn lezers te informeren over hun potentiële impact op hun financiële toekomst. Ik hoop dat mijn werk lezers helpt een dieper inzicht te krijgen in complexe onderwerpen en hen inspireert om de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Meer categorieën:

Voordat u een kloofbijl aanschaft, dient u rekening te houden met de volgende aanbevelingen: Belangrijk aankoopadvies en handige tips om een ​​weloverwogen beslissing te nemen
Wij hebben alle essentiële informatie voor u verzameld, zodat u gemakkelijker een kloofbijl kunt kopen.

In een oogopslag
 • Een kloofbijl is een stuk gereedschap dat wordt gebruikt om hout te kloven. Het bestaat uit een bijlkop en een handvat. Kloofbijl is verkrijgbaar in verschillende maten en gewichten.
 • Het blad van de kloofbijl is breder en platter dan dat van een traditionele bijl en de snijkant is meestal afgeschuind. Dit zorgt voor een gemakkelijkere penetratie in het hout en maakt het splijten gemakkelijker. Sommige kloofbijlen zijn voorzien van een hamerkop op de achterkant van het blad.
 • De kloofbijl wordt in de hand gehouden en vereist geen stopcontact of batterij. Het is met name geschikt voor mensen die aan hun eigen hout willen werken. De bijl is een belangrijk stuk gereedschap voor tuinders, boeren en eigenaren van onroerend goed. Het kan ook worden gebruikt door professionele houthakkers.
Spaltaxt

Alles wat je moet weten over de kloofbijl

Hout kloven kan een echte pijn zijn, toch? Vooral als je niet de juiste krijgt Werkzeug heeft. De kloofbijl is hier de voorkeursmethode. Maar voordat je eropuit gaat en een bijl gaat pakken, moet je jezelf een paar vragen stellen. Wij hebben de vijf meest brandende vragen over het kloven van bijlen voor je op een rij gezet en hebben uiteraard de antwoorden paraat.

Waarom zou ik überhaupt een kloofbijltest of vergelijking gebruiken?

Als u uw werk gemakkelijker wilt maken, is een kloofbijltest of vergelijking essentieel. Hierdoor krijgt u een overzicht van de verschillende modellen en hun eigenschappen. Niet iedere kloofbijl is voor ieder doel geschikt. En eerlijk gezegd, wie wil zijn zuurverdiende geld uitgeven aan iets dat zijn belofte niet waarmaakt? Met een goed onderbouwde test of vergelijking weet u zeker dat u een weloverwogen beslissing neemt.

Waarom heb ik een grote kloofbijl voor brandhout nodig?

Nou, laten we eerlijk zijn, wie wil er nou urenlang bij de houtstapel staan ​​hakken? Een geweldige kloofbijl voor Brennholz is als een bulldozer tussen de bijlen. Ze heeft een hogere Gewicht en een speciale vorm waardoor zelfs dikkere houtblokken met minder slagen gekloofd kunnen worden. Dit bespaart energie, tijd en beschermt uw rug. Dus als je regelmatig Brandhout splitsen over deze investering moet u nadenken.

Wat heb je aan een kloofbijl met ergonomisch handvat?

Nou, dat heeft iets met 'ergonomisch' te maken. Een kloofbijl met ergonomisch handvat ligt beter in de hand en vermindert de belasting van de polsen. Het kan ook vermoeidheidssymptomen helpen voorkomen die kunnen optreden na langdurig werken. Ook de juiste houding en een betere krachtoverbrenging bij het splijten zijn voordelen. Je zou kunnen zeggen dat het net een goed passende schoen is, je merkt het verschil.

Is elke kloofbijl geschikt voor het kloven van hout?

Nee, zeker niet. Er zijn veel soorten bijlen en ze zijn niet allemaal geschikt voor het splijten van hout. Sommige zijn ontworpen voor het vellen van bomen, andere voor het snoeien van takken. Een speciale kloofbijl voor het kloven van hout is meestal wigvormig hoofd, waardoor het hout efficiënter splijt. Het is daarom raadzaam om op zoek te gaan naar een kloofbijl specifiek voor het kloven van hout om het beste resultaat te krijgen.

Waar moet ik nog meer op letten bij het kopen van een kloofbijl?

Er zijn dus een aantal zaken waar u op moet letten. Bedenk hoe vaak en hoeveel hout je wilt kloven. Dit bepaalt welk formaat en gewicht optimaal zijn. Materiaal en afwerking zijn net zo belangrijk; niemand wil een bijl die het na korte tijd begeeft. En last but not least: de prijs. Goedkoop is niet altijd slecht en duur is niet altijd goed. Volg gebruikersrecensies en aanbevelingen om de beste keuze te maken.

Let op de lengte

Een kort handvat? Of heb je liever een lange? De lengte van de bijl heeft invloed op de hantering en de kloofefficiëntie. Een lange handgreep zorgt voor meer swing, terwijl een korte handgreep beter is voor fijnafstelling.

Onze aanbeveling voor een kloofbijl op Amazon:

Korting
Fiskars kloofbijl, inclusief mes/transportbescherming, lengte: 60 cm, antiaanbaklaag, hoogwaardige...
 • Kloofbijl (totale lengte: 60 cm) voor het kloven van middelgrote stammen
 • Extra scherp lemmet van dubbel gehard staal met hoogwaardige buitencoating, perfecte balans tussen bijlkop en...
 • Duurzame handgreep van weerbestendig, glasvezelversterkt kunststof, hoge veiligheid door onlosmakelijke verbinding van...

Verschillende soorten kloofbijlen:

Type kenmerken
Klassieke kloofbijl - Allrounder

– Geschikt voor diverse houtsoorten

Zwaar hakmes - zware uitvoering

– Geschikt voor hardhout

moker - Combinatie van Hammer en bijl

– Voor ruw werk

Kloofbijl met omkeerbaar blad – Dubbelzijdig mes

- Veelzijdige toepassing

Gewicht is niet alles

Een zware kop splijt hout als boter, maar te veel gewicht kan je snel moe maken. Vind de balans die voor jou werkt en laat je niet voor de gek houden door de spieren.

Onze bestsellers voor kloofbijlen op Amazon:

Korting
Fiskars kloofbijl, inclusief mes/transportbescherming, lengte: 96 cm, antiaanbaklaag, hoogwaardige...
 • Kloofbijl (totale lengte: 96 cm) voor het kloven van grote stammen > 30 cm voor de open haard, oven, grill of kampvuur
 • Extra scherp lemmet van dubbel gehard staal met hoogwaardige buitencoating, perfecte balans tussen bijlkop en...
 • Duurzame handgreep van weerbestendig, glasvezelversterkt kunststof, hoge veiligheid door onlosmakelijke verbinding van...

Voor- en nadelen van de kloofbijl:

Voordelen

 • Efficiënt hout demonteren
 • Lange levensduur bij goed onderhoud
 • Kan energie en tijd besparen

Nadelen

 • Vereist oefening en techniek
 • Kan gevaarlijk zijn bij onjuist gebruik
 • Modellen van hoge kwaliteit kunnen duur zijn

Lees de kloofbijl-ervaringen

Ja, beoordelingen kunnen misleidend zijn. Maar echte gebruikersmeningen bieden vaak waardevolle inzichten in de praktijk. Filter het marketingpraatje eruit en zoek naar echte ervaringen.

Onze insidertip voor de kloofbijl op Amazon:

Germania kloofbijl van hickoryhout - kloofkop 2000g lengte 74cm - houten handvat - met rubberen bescherming op de wig - houtsplijter - kloofbijl...
 • UITSTEKENDE KWALITEIT - Met onze kloofbijl van hickoryhout in professionele kwaliteit van Germania kwaliteitsgereedschap kunt u...
 • ENERGIEBESPAREND SPLITTEN - Het gepolijste en geverfde kloofoppervlak is gemaakt van C45 gereedschapsstaal. De perfecte...
 • SPECIALE VEILIGHEID - Het gespleten slagoppervlak van de bijl en de wig is uitgerust met een...
Spaltaxt

Alternatieven voor de kloofbijl

spouwmes:

Klein ding, grote impact. Het spouwmes splijt met momentum in plaats van met momentum Druck. Als je er gewoon op slaat, barst het hout open.

Kloofmachine:

Geautomatiseerd en krachtig. Hier leg je eenvoudig het stuk hout in en de machine doet de rest.

Kloofhamer:

Het wordt ook wel de “ruwe” genoemd. Vergelijkbaar met een kloofbijl, maar met een dikkere kop.

Hout doorklieven:

Voor de echt lui onder ons. Gewoon het hout erin doen, op de knop drukken en knallen – splijten!

Kloofbijltesten: wat wordt er getest?

Er is een hele reeks dingen die gespecialiseerde tijdschriften onderzoeken. Allereerst kijken ze natuurlijk hoe goed de bijl splijt. Dan hoe de bediening eruit ziet. Slipt het handvat? Is de balans in orde? Er zijn ook zaken als materiaal, gewicht enzovoort.

Geteste kloofbijlen in magazijnen:

Outdoor & Survival” heeft de in maart 2022 IJzeren kracht BIJL-2000 gekozen als winnaar van de kloofbijltest. Bij “Heimwerker Praxis” de ForestMaster FMX-15 Beoordeeld als “Zeer goed” in juni 2022.

Vakbladen en hun criteria:

Tijdens de tests kijken de tijdschriften uiteraard naar de splijtprestaties. Maar wat veel mensen niet weten: design, veiligheid en levensduur spelen ook een rol. En de prijs-prestatie? Mega belangrijk!

Heeft Stiftung Warentest er iets over gezegd? Zeker! Maar niet specifiek over het splijten van bijlen. In 2021 hebben ze algemene tools voor het laatst getest.

Bekende fabrikanten:

Er zijn er dus een paar:

Bestseller? Deze kant op

De Fiskars X27 en Husqvarna S2800 zijn momenteel erg in trek.

Waar kun je een kloofbijl kopen?

Online? Er zijn platforms zoals Amazone, eBay of gespecialiseerde winkels zoals “axt-shop.de. In de detailhandel? Er zijn Bauhaus-huizen zoals Hornbach, Obi of Bauhaus. Maar een kleine tip: zoek altijd naar een kloofbijl koopadvies​ Voorkomen is beter dan genezen!

Waarom het de moeite waard is om een ​​kloofbijl te kopen:

 • Dag elektro! – In tegenstelling tot elektrische houtklovers heeft een kloofbijl geen elektriciteit nodig. Druk er gewoon op en je bent klaar.
 • Fitness luxe – Wie heeft er een sportschool nodig als je hout kunt hakken? Bespaar geld en blijf tegelijkertijd fit.
 • ruimtebesparend – Een aanbod van kloofbijlen is vaak compacter dan veel andere houtkliever. Gemakkelijker op te slaan en te transporteren.
 • Prijsvoordeel – Een kloofbijl is vaak goedkoper dan andere apparaten. En als je goed rondkijkt, vind je misschien wel een echte kloofbijl-bestseller!

Wat je zeker moet weten over het splijten van bijlen:

 • gewicht: Niet te gemakkelijk, niet te zwaar. Door het optimale gewicht kunt u efficiënt werken.
 • Materiaal: Een goed staal maakt het verschil. Zorg ervoor dat het mes roestvrij en stabiel is.
 • Handvat: Een ergonomisch handvat voorkomt handvermoeidheid en blaren.
 • beveiliging: Een beschermhoes voor het lemmet is geen luxe, maar een must!

Onze bestsellers voor kloofbijlen op Amazon:

KortingBestseller nr. 1
Fiskars kloofbijl, inclusief mes en transportbescherming, lengte: 72 cm, antiaanbaklaag, hoogwaardige...
 • Kloofbijl (totale lengte: 72 cm) voor het kloven van grote stammen > 30 cm voor de open haard, oven, grill of kampvuur
 • Extra scherp lemmet van dubbel gehard staal met hoogwaardige buitencoating, perfecte balans tussen bijlkop en...
 • Duurzame handgreep van weerbestendig, glasvezelversterkt kunststof, hoge veiligheid door onlosmakelijke verbinding van...
KortingBestseller nr. 2
Fiskars kloofbijl IsoCore XXL voor het kloven van boomstammen of het indrijven van wiggen, lengte: 92 cm, kopgewicht: 3,6 kg,...
 • Bijl voor het kloven van grote, moeilijk te splijten houtblokken > 30 cm voor de oven, open haard, grill of kampvuur, maar ook voor...
 • Geoptimaliseerde bladgeometrie voor grotere indringdiepte, hamerkop voor spouwwiggen, warmtebehandelde stalen kop met...
 • Kop en schacht zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, kop blijft op zijn plaats, perfect uitgebalanceerde schacht voor...
Bestseller nr. 3
Kloofbijl kloofbijl kloofhamer kloofwig glasvezel bosbouwset - het perfecte gereedschap voor tuin en bos (bijl 1000 g +...
 • Het perfecte gereedschap voor tuin en bos.
 • Onze bijlen zijn voorzien van een robuust glasvezelhandvat, dat bovendien zeer licht is
 • De handgrepen zijn bovendien voorzien van een rubberen handgreep, die zorgt voor een veilige grip

Kloofbijl conclusie

Een kloofbijl is een praktisch hulpmiddel dat... Huishouden is een voordeel, vooral als je regelmatig hout moet hakken. Het is zuinig, ecologisch en houdt je bovendien fit! Wanneer u kiest voor een goede kloofbijl aanbieding, weet u zeker dat u een goede investering doet. Kijk dus eens rond voor een bestseller voor een kloofbijl - het kan niet fout gaan.

Enquêtes over het onderwerp assen splitsen:

 1. Maak jij al gebruik van een kloofbijl?
 2. Hoe vaak gebruikt u uw kloofbijl per maand?
 3. Heeft u uw kloofbijl in aanbieding of regelmatig gekocht?
 4. Zou u zeggen dat uw kloofbijl een best verkocht model is?
 5. Hoe belangrijk is het materiaal van je kloofbijl voor jou?
 6. Let jij bij de aanschaf op ergonomische handgrepen?
 7. Heeft u al eens gedacht aan een elektrische houtklover?
 8. Hoe belangrijk is het merk van uw kloofbijl voor u?
 9. Zou je je huidige kloofbijl aan anderen aanbevelen?
 10. Hoe tevreden bent u met de prijs-prestatieverhouding van uw kloofbijl?

YouTube-videotip voor het vergelijken van kloofbijlen:

Een boomschijf splijten met een kloofbijl Fiskars X27 Kloofbijl Eiken kloofhout boomrooster

YouTube

Door de video te downloaden, accepteer je het privacybeleid van YouTube.
Meer weten?

Laad video

Uitgebreide gids voor kloofbijlen: topbronnen voor informatie en producten

 • Ontdek meer over het splitsen van bijl: uw hulpbronnengidsen

  • Kloofbijl Wikipedia: Krijg uitgebreide informatie over Spaltaxt op Wikipedia, de gerenommeerde online encyclopedie die diepgaand inzicht biedt in uiteenlopende onderwerpen.
  • Kloofbijl YouTube: Ontdekken Spaltaxt via verschillende video's op YouTube. Van informatieve tutorials tot productrecensies: YouTube biedt een rijke bron aan visuele inhoud.
  • Kloofbijl Amazon: Ontdek het uitgebreide assortiment van Spaltaxt op Amazon. Hier vindt u een verscheidenheid aan opties, gebruikersrecensies en nog veel meer.
  • Kloofbijl eBay: Blader door een grote selectie Spaltaxt-Producten op Ebay. Deze marktplaats biedt zowel nieuwe als gebruikte opties die mogelijk aan uw behoeften voldoen.

Wat vond je van onze kloofbijlvergelijking?

4.8/5 - (45 beoordelingen)

Reacties op "Spaltaxt" Vergelijking

 1. Jonathan Bruin zegt:

  Hoe scherp is de snede van deze kloofbijl?

  1. Klantenservice - Adviseur zegt:

   Hallo Jonathan Bruin,

   Uw reactie is een grote aanwinst voor ons en we willen u bedanken voor uw interesse in onze kloofbijlvergelijking.

   De snijkant van deze kloofbijl is scherp genoeg om gemakkelijk door het hout te snijden en efficiënt te kloven. Het is speciaal ontworpen om u te helpen uw werk snel en effectief gedaan te krijgen.

   Van de supportafdeling tot Papenburg – groeten!

 2. Raphael zegt:

  Kan ik de kloofbijl ook gebruiken voor grote boomstammen?

  1. Klantenservice - Adviseur zegt:

   Hallo Rafaël,

   Wij willen u uit de grond van ons hart bedanken voor uw bijdrage en uw interesse in onze kloofbijltest en vergelijking. Jij maakt deel uit van onze vooruitgang!

   Ja, de kloofbijl is ook ideaal voor het kloven van grote boomstammen. Dankzij de scherpe en robuuste bijlkop snijd je moeiteloos door het hout en kloof je efficiënt. Volg echter de veiligheidsinstructies en gebruik tijdens het werk geschikte beschermende kleding.

   Verslag van het ondersteuningsteam aan Bingöl.

 3. Leon Schaefer zegt:

  Hoe zwaar is de kloofbijl en van welk materiaal is deze gemaakt?

  1. Klantenservice - Adviseur zegt:

   Hallo Leon,

   We stellen uw reactie en uw interesse in onze kloofbijltest en vergelijking zeer op prijs. Bedankt!

   De kloofbijl weegt ca. 2 kg en bestaat uit een glasvezelsteel en een gesmede stalen kop. Deze combinatie zorgt voor een goede balans en verminderde vermoeidheid tijdens het werken.

   Hartelijke groeten aan Aichtal.

   ondersteuning specialist

Schrijf een reactie

Uw E-Mail-Adresse wird nicht Veröffentlicht. Verplichte velden zijn gemarkeerd met * markiert

Actuele tests en vergelijkingen van nieuwe producten in 2024