Bijgewerkt: 29.05.2024

Topscanners in vergelijking: ontdek welke het beste bij u past

Koopadvies voor 2023: Ontdek uw ideale scanner met onze deskundige gids

Een scanner is een apparaat waarmee u documenten, foto's en andere media kunt digitaliseren. Het zet gedrukt materiaal om in digitale afbeeldingen die u vervolgens kunt opslaan en bewerken op uw computer of mobiele apparaat. Scanners zijn verkrijgbaar in verschillende typen, waaronder flatbedscanners en documentscanners, met verschillende resoluties en functies. Als u documenten digitaal wilt opslaan of oude foto's wilt archiveren, is een scanner een essentieel hulpmiddel.
illustratie
Beste aanbeveling
Scanner Brother ADS-2700W compact, desktop, LAN en WLAN
Prijs-prestatie winnaar
Scanner Canon LiDE 400 CanoScan flatbed DIN A4
Scanner Epson B11B224401 Perfection V850 Pro
Scanner Brother ADS1700W Mobiel ADS1700WUN1 A4, dubbelzijdig
Scanner Canon LiDE 300 CanoScan flatbed DIN A4
Scanner Fujitsu ScanSnap iX1500 documenten
Scanner Brother DS-640 Mobile, A4, USB-voeding
Scanner Epson WorkForce DS-410 documenten, DIN A4, 600dpi
Modell Scanner Brother ADS-2700W compact, desktop, LAN en WLAN Scanner Canon LiDE 400 CanoScan flatbed DIN A4 Scanner Epson B11B224401 Perfection V850 Pro Scanner Brother ADS1700W Mobiel ADS1700WUN1 A4, dubbelzijdig Scanner Canon LiDE 300 CanoScan flatbed DIN A4 Scanner Fujitsu ScanSnap iX1500 documenten Scanner Brother DS-640 Mobile, A4, USB-voeding Scanner Epson WorkForce DS-410 documenten, DIN A4, 600dpi
Details
Marke Broer Canon Epson Broer Canon Fujitsu Broer Epson
Resultaat
Uitstekend Aanbevelingtest-vergelijking.nl1,5Zeer goedScanner
Beste prijs-kwaliteitverhoudingtest-vergelijking.nl1,9GoedScanner
Top Producttest-vergelijking.nl1,6GoedScanner
Top Producttest-vergelijking.nl1,7GoedScanner
Top Producttest-vergelijking.nl1,8GoedScanner
Top Producttest-vergelijking.nl2,0GoedScanner
Top Producttest-vergelijking.nl2,1GoedScanner
Top Producttest-vergelijking.nl2,2GoedScanner
scant documenten
USB-poort
soort documentscanner Flatbedscanner Flatbedscanner documentscanner Flatbedscanner documentscanner handscanner documentscanner
scant foto's
DPI X 1.200 1.200 X 4.800 4.800 X 6.400 9.600 X 1.200 1.200 X 4.800 2.400 X 600 600 X 1.200 1.200 X 600 600
scant negatieven
Voordelen
 • scant tot 35 pagina's per minuut
 • met duplexfunctie (dubbelzijdig scannen)
 • scant veel documenten per dag
 • ondersteunt LAN- en WLAN-connectiviteit.
 • goed vakmanschap
 • goede scanresultaten
 • eenvoudige bediening
 • makkelijke installatie.
 • geschikt voor foto's
 • Documenten en negatieven
 • minimale opwarmtijd
 • haarscherpe scans.
 • scant tot 25 pagina's per minuut
 • met duplexfunctie (dubbelzijdig scannen)
 • ideale scanner voor het thuiskantoor
 • ondersteunt WiFi-connectiviteit.
 • makkelijk te gebruiken
 • erg stil
 • haarscherpe scans
 • eenvoudige installatie
 • eenvoudige bediening
 • scant tot 30 pagina's per minuut
 • Eenvoudig scannen van formaten groter dan A4
 • scant tot 15 pagina's per minuut
 • eenvoudige bediening
 • laag gewicht
 • perfect voor op reis
 • met duplexfunctie (dubbelzijdig scannen)
 • scant tot 26 pagina's per minuut
 • maakt het mogelijk om veel documenten per dag te scannen
Aanbieden Aanbieden Aanbieden Aanbieden Aanbieden Aanbieden Aanbieden Aanbieden Aanbieden

De beste scanners in de test en vergelijking:
Kies uw testwinnaar uit onze topaanbevelingen.

Hallo! Ik ben Marieke, een enthousiaste schrijver die zich richt op het schrijven over verschillende e-commercecategorieën. Mijn doel is om mijn lezers te helpen de beste deals te ontdekken. Mode en kleding liggen mij bijzonder nauw aan het hart, omdat ik gefascineerd ben door hoe kleding ons zelfvertrouwen en welzijn kan vergroten. Op het gebied van schoonheid en verzorging ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en producten om mijn lezers waardevolle tips te geven voor hun schoonheidsroutine. Als sportliefhebber onderzoek ik ook de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van sport en fitness, van trainingsapparatuur tot moderne methoden, om mijn lezers te inspireren een actieve levensstijl te leiden. Ook deel ik graag mijn ervaringen en inzichten in de categorieën Huis en Tuin om tips te geven voor een mooier huis. Reizen en toeren is een andere passie van mij - ik deel graag mijn ervaringen en aanbevelingen voor verschillende reisbestemmingen. Ik hoop dat mijn artikelen je zullen helpen uitstekende aankopen te doen en je leven te verrijken!

Meer categorieën:

Aanbevelingen voor het kopen van scanners in 2024: ultieme gids en huidige trends
Zo maakt u op basis van de hierboven genoemde scannervergelijking de juiste productkeuze.

In een oogopslag
 • Een scanner is een apparaat dat afgedrukte of handgeschreven documenten kan omzetten in digitale bestanden. Er zijn verschillende soorten scanners, zoals: B. Flatbedscanners, feederscanners en handscanners. Met een scanner kunt u documenten eenvoudig archiveren en verder verwerken.
 • Scanners worden vaak gebruikt door bedrijven, bibliotheken en archieven om documenten te digitaliseren en te archiveren. Maar ook particuliere gebruikers kunnen profiteren van een scanner, b.v. B. om een ​​back-up te maken van oude foto's of belangrijke documenten. Moderne scanners bieden vaak extra functies zoals automatische tekstherkenning of de mogelijkheid om rechtstreeks naar clouddiensten te scannen.
 • Bij het kopen van een scanner moet u letten op resolutie, scansnelheid, verbindingsmogelijkheden en andere technische details. Afhankelijk van het beoogde gebruik kunnen ook de grootte en het ontwerp van de scanner een rol spelen. Populaire scannermerken zijn onder meer: B. Canon, Epson, HP en Brother.
Scanner

Zo vindt u het beste product in de scannervergelijking

Scanners zijn net printers basisuitrusting op kantoor en zijn hier erg populair. Of het nu gaat om fabrikanten als HP en Canon of van merken zonder naam: de mogelijke toepassingen voor een dergelijk apparaat zijn divers. Met de juiste apparatuur kunt u niet alleen diverse documenten scannen, maar ook afbeeldingen, hele boeken, grafieken, etc Dag digitaliseren. Na het scannen kan het bestand zonder problemen verder verwerkt worden. De meeste scanners hebben tegenwoordig extra functies die... Kopieer of maak PDF's mogelijk maken. Wanneer u een scanner wilt kopen, zoekt u meestal eerst naar scannerrecensies. Dit helpt bij de aanschaf alleen als je rekening houdt met de verschillende soorten scanners. 

Goed Scanner Aanbiedingen niet alleen aangeboden door speciaalzaken. Bij de Scanner koop online zijn de Scanner Prijzen meestal lager dan in een speciaalzaak.

Onze scanneraanbeveling op Amazon:

Brother ADS-2700W compacte desktop documentscanner met LAN en WLAN
 • Scansnelheid tot 35 pagina's / minuut
 • Dubbelzijdig scannen van maximaal 70-afbeeldingen / minuut
 • Automatische 50-sheetinvoer voor meerzijdig scannen

Overzicht van de verschillende soorten scanners

Zonder scanner zou het digitaliseren van analoge bestanden tijdrovend zijn. In dit geval moet dat alles handmatig invoeren anders zullen de afgedrukte foto's nooit beschikbaar zijn op de pc. Dankzij moderne technologie hebben scannertests op indrukwekkende wijze bewezen dat het nu mogelijk is om alles te doen Documenten, bonnen en inhoud scannen. Ook zogenaamde voerscanners maken uw werk eenvoudiger. Deze feederscanners kunnen vellen één voor één invoeren, zodat u niet elk document afzonderlijk hoeft toe te voegen. Hieronder vindt u per type scanner een duidelijk overzicht. 

Foto scanner

Deze specifieke Foto scanner is ontworpen om afbeeldingen en afbeeldingen te scannen. Naast ontwikkelde beelden kunnen ook dia's en negatieven worden gedigitaliseerd voor verwerking op de PC. Het scannerdeksel is verantwoordelijk voor de foto-elektrische conversie. De kabelverbinding tussen het scannerlichaam en het deksel is merkbaar. 

documentscanner

Als u documenten moet archiveren, kan een dergelijke scanner de moeite waard zijn. Het kan worden gebruikt als papierinvoerscanner voor automatische papierinvoer. Scanners met een feeder maken uw werk eenvoudiger en besparen veel tijd.

flatbed scanner

Een klassieker onder de scanners en veelzijdig. Eenvoudig flatbed scanner zijn beschikbaar op alle besturingssystemen en worden vaak gebruikt in privéruimtes. Het is in verschillende maten beschikbaar, zodat ook een miniscanner gebruikt kan worden. Het kan worden gebruikt als beeldscanner voor papieren foto's. 

Mobiele scanner

Voor wie de scanner op verschillende locaties wil gebruiken, zijn er mobiele scanners. Grootte is hier een voordeel. Deze apparaten zijn dus veel kleiner. Als USB-scanner gebruik je hem via USBKabel verbinding maken met de meeste apparaten. Gescande documenten worden op een geheugenkaart opgeslagen en zijn later toegankelijk op een pc. 

Dubbelzijdige scanner

Vanwege de hoge aanschafprijs zijn er in het bedrijf meestal alleen duplexscanners te vinden. Het scant tegelijkertijd de voor- en achterkant van het document. Dergelijke apparatuur is vooral de moeite waard als u veel documenten moet scannen. 

A3-scanner

In individuele bedrijven moeten posters of tekeningen vaak worden gedigitaliseerd. Dit werkt het beste met A3-scanners. DIN A3-scanners verwerken doorgaans ook kleinere formaten zonder problemen, zodat u ze flexibel kunt gebruiken. Het kan worden gebruikt als een compacte A3flatbed scanner verwendet werden. 

Onze scanner-bestseller op Amazon:

Korting
Canon Lide 400 scanner (A4 flatbed, CIS-sensor, 4,800 x 4,800 dpi, USB-voeding, 5 scanknoppen, houder voor verticale...
3.556-classificatie
Canon Lide 400 scanner (A4 flatbed, CIS-sensor, 4,800 x 4,800 dpi, USB-voeding, 5 scanknoppen, houder voor verticale...
 • Scherpe, snelle A4-scans in slechts 8 seconden
 • Elegant, lichtgewicht ontwerp met een praktische standaard voor verticaal gebruik van de scanner
 • Scan eenvoudig boekdikke documenten met het verlengde Z-scharnier

Verschillende voor- en nadelen van de scannertypen

Naast de klassieke scanners die voor veel gebieden geschikt zijn, zijn er ook speciale scanners. Hoewel de scanners hier op dezelfde manier werken, verschillen ze qua prestatiekenmerken. Het standaardformaat is een A4-scanner, meestal perfect voor normaal thuisgebruik. De volgende tabel vat de voor- en nadelen samen van scannertypen die vaak worden genoemd in scannerrecensies. 

Voor- en nadelen van fotoscanners

Voordelen

 • Voor dia's en negatieven
 • Gemakkelijke digitalisering
 • hoge resolutie en scankwaliteit 

Nadelen

 • Niet geschikt voor documentatie
 • Vergt veel nabewerking 

Voor- en nadelen van flatbedscanners

Voordelen

Nadelen

 • Geen geweldige beeldscanner
 • Best groot

Voor- en nadelen van documentscanners

Voordelen

 • Quick Grootste deel aftasten
 • Voer scanner
 • Sommige met dubbelzijdige functie

Nadelen

 • Alleen voor papieren documenten
 • Kleinere resolutie

Voor- en nadelen van mobiele scanners

Voordelen

 • portable
 • Geïntegreerd opslagmedium
 • Eenvoudig aan te sluiten als USB-scanner

Nadelen

 • Niet geschikt voor grote documenten
 • Heeft invloed op de scankwaliteit 

Voor- en nadelen van duplexscanners

Voordelen

 • Minder tijd nodig
 • Scan de voor- en achterkant tegelijkertijd
 • Kan gebruikt worden als beeldscanner

Nadelen

 • Best groot

Voor- en nadelen van de A3-scanner

Voordelen

 • Ook voor kleinere formaten
 • Ideaal voor afbeeldingen en afbeeldingen 
 • Netwerk-conforme

Nadelen

 • Geweldige constructie
 • Beperkt aanbod
Scanner

Welke scanner past bij u? 

De scanners in de scannertest zijn functioneel en gebruikt, maar niet in de daadwerkelijke structuur. A4-scanner evenals professionele scanners in A3-formaatFormaat werken met sensoren. Uitgerust met analoog-naar-digitaal-converters, kunt u analoge sjablonen converteren naar digitale formaten wie JPG-bestanden overzetten. Deze geconverteerde gegevens zullen uiteindelijk zichtbaar zijn op de pc. 

Tip:

Als u geen hoge eisen stelt aan de scankwaliteit, kunt u kiezen voor een multifunctioneel apparaat. printer, scanners, kopieerapparaten – alles-in-één apparaten zijn compact, gebruiksvriendelijk en bieden op alle gebieden gemiddelde kwaliteit. Scanners en... werken hier printer voor de kopieerfunctie.

Welke functies heeft de scanner? 

Dit maakt het mogelijk om de door de scanner verwerkte gegevens op de pc te bewerken en het apparaat te installeren met het juiste stuurprogramma voor het scannermodel. Wanneer u een scanner koopt, krijgt u er ook één Software, degene flexibele verwerking van het scanproces ingeschakeld. Hier kunt u de scansnelheid, resolutie en extra functies zoals kopiëren of PDF-conversie gedeeltelijk aanpassen. 

Wat is een duidelijke scanner? 

Zij zijn als negatief of Diascanner bekend. Het kan ook worden gebruikt voor röntgenfoto's. Licht wordt uitgezonden via het daarvoor gebruikte medium, namelijk als doorvallend licht. Bij normale flatbedscanners zal dit echter wel het geval zijn rechtstreeks gericht op het te scannen oppervlak. Deze modellen zijn zelden verkrijgbaar als gecombineerde printer-scannermodellen. 

Welke extra functies zijn geïntegreerd? 

Extra functies onderscheiden de ene scanner vaak van de andere. Veel fabrikanten integreren OCR-functies in hun producten om documenten naar Word- of PDF-bestanden te converteren. Een andere handige functie is de mogelijkheid om gescande documenten eenvoudig naar PDF's of bestanden te converteren met behulp van New Ink. Een apparaat dat een automatische documentinvoer of ADF wordt genoemd, maakt het scannen van documenten sneller en eenvoudiger. Bovendien kunnen afbeeldingen automatisch uit het document worden gehaald dat in deze houder is geplaatst. Veel flatbedscanners beschikken over draadloze Wi-Fi-mogelijkheden. Hierdoor kunt u eenvoudig draadloos verbinding maken met de scanner in de werkruimte-instellingen.

Onze insidertip voor scanners op Amazon:

Korting
EPSON B11B224401 Perfection V850 Pro scanner (scan originelen, dia's en filmnegatieven) zwart/zilver
268-classificatie
EPSON B11B224401 Perfection V850 Pro scanner (scan originelen, dia's en filmnegatieven) zwart/zilver
 • Scannen in professionele kwaliteit
 • Schakelt tussen 6400 dpi voor dia's en films en 4800 dpi voor foto's
 • Een tweede opwarmtijd en twee filmopnames

Populaire en bekende scannerfabrikanten

Miniscanners, flatbedmodellen en Foto scanner, tegenwoordig verkrijgbaar bij veel bedrijven. Er is niet veel ruimte voor elke apparaatklasse. Oudere merken zijn iets bijzonders

Von Fujitsu is bijvoorbeeld de ScanSnap S1500 een bestseller. Canon-scanner zijn voor meerdere apparaatfamilies beschikbaar. Naast Canon Lide 220 en Canon Lide 110, is de CanoScan-serie ook verkrijgbaar met de CanoScan Lide 100- en CanoScan 9000f-modellen. 

Koopgids voor scanners

Natuurlijk is er maar één model ontworpen beste scanner vindt zijn weg naar uw bureaublad. Maar de keuze is niet zo eenvoudig. Kortom, tussen de privaat en het professionele gebruik van scanners. Particuliere huishoudens hebben niet per se een snelle laserprinter met scanner nodig. De criteria die u kunt opnemen zijn: 

scangebied

Allereerst is het belangrijk dat bij de bestelling duidelijk is welke scanner je wilt gebruiken. Documenten en foto's worden gelijkelijk gescand voor privégebruik. Generalisten zoals flatbedscanners zijn hier ideaal. Kantoren die vooral documenten moeten archiveren, worden het best bediend met documentscanners. Er zijn scanners voor verschillende toepassingsgebieden. 

Formaat

DIN A4-scanners zijn meestal voldoende. Natuurlijk kunnen deze digitale scanners dat ook kleinere foto's eenvoudig scannen. Miniscanners die op de markt verkrijgbaar zijn, zijn soms aanzienlijk kleiner. A3-scanners worden zelden gebruikt in de particuliere sector, maar komen vaker voor bij bedrijven. 

Functies

Om de bediening te vereenvoudigen en het gebruik gemakkelijker te maken, hebben de meeste apparaten van dit type extra functies zoals kopiëren of gescande documenten converteren in Word- of PDF-documenten. 

Verbindingsmogelijkheden

Om uw scanner te gebruiken, moet u deze aansluiten. De gemakkelijkste manier is een USB-kabel te gebruiken. Maar zelfs binnen deze apparaatcategorie zijn er inmiddels modellen die draadloos werken. 

Resolutie 

Resolutie is cruciaal voor de scankwaliteit. Laat ons hier uw individuele behoeften bepalen. Als ze voornamelijk op van hoge kwaliteit Exitscans, is een apparaat met hoge resolutie vereist. Dit is bijvoorbeeld het geval bij foto's. 

Kleuren diepte

Je hebt de scanner vooral nodig voor particuliere toepassing? Een beetje kleurdiepte is voldoende. Professionals gebruiken daarentegen minimaal 96 bits. Houd er echter rekening mee dat je 24 bits nodig hebt om tekst te lezen. 

Lichtbron

Elke scanner maakt gebruik van licht. Het is Koud licht of LED. LED's zijn hier in opkomst omdat ze het voordeel hebben dat ze minder stroom verbruiken. Ze gaan ook langer mee dan koude lampen. 

extract 

Sommige scanners hebben extra, handige functies. Dit omvat bijvoorbeeld Schone functie. Dit wordt gebruikt voor foto's en zorgt voor geweldige beeldresultaten. Infrarood eenheid voor schoonmaken. Soms wordt ook UV-licht gebruikt. 

Onze bestsellers voor scanners op Amazon:

KortingBestseller nr. 1
Canon LiDE 300 Scanner CanoScan flatbedscanner DIN A4 (2.400 x 2.400 DPI, 4 scanknoppen, gevoed via USB, ca. 10 s/kleurenpagina...
3.167-classificatie
Canon LiDE 300 Scanner CanoScan flatbedscanner DIN A4 (2.400 x 2.400 DPI, 4 scanknoppen, gevoed via USB, ca. 10 s/kleurenpagina...
 • Betaalbare slanke en lichte flatbedscanner
 • 4 scanknoppen voor eenvoudige bediening
 • Snelle resultaten 300 dpi A4-scan in ongeveer 10 seconden
KortingBestseller nr. 2
Canon Lide 400 scanner (A4 flatbed, CIS-sensor, 4,800 x 4,800 dpi, USB-voeding, 5 scanknoppen, houder voor verticale...
3.556-classificatie
Canon Lide 400 scanner (A4 flatbed, CIS-sensor, 4,800 x 4,800 dpi, USB-voeding, 5 scanknoppen, houder voor verticale...
 • Scherpe, snelle A4-scans in slechts 8 seconden
 • Elegant, lichtgewicht ontwerp met een praktische standaard voor verticaal gebruik van de scanner
 • Scan eenvoudig boekdikke documenten met het verlengde Z-scharnier
KortingBestseller nr. 3
Brother DS-640 mobiele scanner | A4 | Voeding USB | 15 ppm | Kleur | Zwart-wit | Scannen naar USB
 • Scansnelheid tot 15 pagina's (enkelzijdig) per minuut.
 • Voeding via USB 3.
 • Lichtgewicht van slechts 466 g.

Wanneer zal een Stiftung Warentest Scanner een aanbeveling gedaan?

Voordat Stiftung Warentest een aanbeveling doet, is de vraag: wat moet er worden getest en hoe kun je mensen in het dagelijks leven helpen? Het aanbod aan onderwerpen varieert TV tot babycrème en diensten. Als er een Stiftung Warentest is Scanner Er is een aanbeveling, deze zal in de tijdschrift Test gepubliceerd of beschikbaar om te downloaden op internet.

Youtube-video-aanbeveling voor de scannertest en vergelijking:

Laserprinter en inkjet 【Beslissingsondersteuning】

YouTube

Door de video te downloaden, accepteer je het privacybeleid van YouTube.
Meer weten?

Laad video

Uitgebreide gids voor scanners: beste bronnen voor informatie en producten

 • Ontdek meer over scanners: uw informatiegidsen

  • Scannerwikipedia: Krijg uitgebreide informatie over Scanner op Wikipedia, de gerenommeerde online encyclopedie die diepgaand inzicht biedt in uiteenlopende onderwerpen.
  • YouTube scannen: Ontdekken Scanner via verschillende video's op YouTube. Van informatieve tutorials tot productrecensies: YouTube biedt een rijke bron aan visuele inhoud.
  • Scanners Amazon: Ontdek het uitgebreide assortiment van Scanner op Amazon. Hier vindt u een verscheidenheid aan opties, gebruikersrecensies en nog veel meer.
  • Scanner eBay: Blader door een grote selectie Scanner-Producten op Ebay. Deze marktplaats biedt zowel nieuwe als gebruikte opties die mogelijk aan uw behoeften voldoen.

Wat vond je van onze scannervergelijking?

4.2/5 - (28 beoordelingen)

Reacties op "Scanner" Vergelijking

 1. Luke Hoffman zegt:

  Kan ik met de scanner ook negatieffilms scannen?

  1. Klantenservice - Adviseur zegt:

   Hallo Lucas Hoffmann,

   Uw steun en opmerkingen over onze scannervergelijking zijn belangrijk voor ons. Bedankt dat je deel uitmaakt van onze gemeenschap!

   Ja, de scanner ondersteunt het scannen van negatieve films. In de meegeleverde software kunt u de juiste opties selecteren.

   Beste wensen van het servicepersoneel voor Bad Reichenhall.

 2. Richard zegt:

  Kan deze scanner ook dubbelzijdige documenten scannen?

  1. Klantenservice - Adviseur zegt:

   Hallo Richard,

   We stellen uw commentaar op onze scannertest en vergelijking zeer op prijs. Bedankt dat je ons in staat stelt nog beter te worden!

   Ja, onze scanner biedt de functie om dubbelzijdige documenten te scannen. Dankzij de automatische duplex scanner scan je eenvoudig dubbelzijdige documenten in één keer. Dit bespaart niet alleen tijd, maar maakt het scanproces ook efficiënter.

   Een glimlach van uw supportteam op weg naar Limbach-Oberfrohna.

 3. Moritz Schumacher zegt:

  Welke barcodes kan de scanner lezen?

  1. Klantenservice - Adviseur zegt:

   Hallo Moritz,

   We stellen uw reactie en uw interesse in onze scannertest en vergelijking zeer op prijs. Bedankt!

   Onze scanner kan een groot aantal veelgebruikte barcodetypen lezen, waaronder EAN-, UPC-, Code 128- en QR-codes.

   Hartelijke groeten aan Erkelenz.

   ondersteuning specialist

Schrijf een reactie

Uw E-Mail-Adresse wird nicht Veröffentlicht. Verplichte velden zijn gemarkeerd met * markiert

Actuele tests en vergelijkingen van nieuwe producten in 2024