Bijgewerkt: 29.05.2024

Topklimhelm in vergelijking: ontdek welke het beste bij u past

Koopadvies voor 2023: Ontdek uw ideale berghelm met onze deskundige gids

Klimmen is een spannende en uitdagende sport waarbij veiligheidsuitrusting van het grootste belang is. Een [zoekterm: klimhelm] is een essentieel onderdeel van de veiligheidsuitrusting van een klimmer. De helm moet comfortabel en licht zijn om een ​​comfortabele pasvorm te garanderen. Ook is het belangrijk dat de helm sterk is en bestand tegen schokken en stoten, omdat de kans op hoofdletsel bij het klimmen groot is. De klimhelm moet goede ventilatie hebben om te voorkomen dat je hoofd oververhit raakt. Zorg ervoor dat de helm is uitgerust met een systeem voor snelle en gemakkelijke aanpassing van de maat.
illustratie
Beste aanbeveling
Klimhelm EDELRID Zodiac helm blauw 2021 snowboardhelm
Prijs-prestatie winnaar
Klimhelm Salewa Unisex Helm Toxo, WIT, één maat EU
Klimhelm EDELRID Zodiac helm groen 2021 snowboardhelm
Klimhelm Black Diamond Helmet, Leisteen, SM
Klimhelm PETZL volwassenen BOREO, wit, M/L (53-61 cm)
Climbing Technology klimhelm, wit, 48-56 cm
ALPIDEX Universele klimhelm voor dames en heren
ALPIDEX Universele klimhelm voor dames en heren
Modell Klimhelm EDELRID Zodiac helm blauw 2021 snowboardhelm Klimhelm Salewa Unisex Helm Toxo, WIT, één maat EU Klimhelm EDELRID Zodiac helm groen 2021 snowboardhelm Klimhelm Black Diamond Helmet, Leisteen, SM Klimhelm PETZL volwassenen BOREO, wit, M/L (53-61 cm) Climbing Technology klimhelm, wit, 48-56 cm ALPIDEX Universele klimhelm voor dames en heren ALPIDEX Universele klimhelm voor dames en heren
Details
Marke Edelrid Salewa Edelrid Black Diamond Petzl Klimtechnologie Alpidex Alpidex
Resultaat
Uitstekend Aanbevelingtest-vergelijking.nl1,5Zeer goedKletterhelm
Beste prijs-kwaliteitverhoudingtest-vergelijking.nl1,8GoedKletterhelm
Top Producttest-vergelijking.nl1,6GoedKletterhelm
Top Producttest-vergelijking.nl1,7GoedKletterhelm
Top Producttest-vergelijking.nl1,9GoedKletterhelm
Top Producttest-vergelijking.nl2,0GoedKletterhelm
Top Producttest-vergelijking.nl2,1GoedKletterhelm
Top Producttest-vergelijking.nl2,2GoedKletterhelm
geschikt voor Unisex Unisex Unisex Unisex Unisex Unisex Unisex Unisex
met kinbeschermer
Toepassingsgebied oud Bergbeklimmen, via ferrata's Allround Allround Bergbeklimmen, ijsklimmen, grote muur Speleologie, via ferrata's, canyoning Via ferrata's, sportklimmen, ijsklimmen Bergbeklimmen, rotsklimmen, ijsklimmen Bergbeklimmen, rotsklimmen, ijsklimmen
bovenmateriaal ABS polycarbonaat ABS ABS ABS ABS ABS ABS
Voering polystyreen polystyreen polystyreen polystyreen polystyreen Katoen EPS EPS
Koplamphouder
Beveiligingsstandaard NL 12492 CE EN 12492, UIAA 106 NL 12492 EN 12492, UIAA 106 EN 12492, UIAA NA NL 12492 NL 12492
helm type Hybride klimhelm Ze zijn een mix van een harde schaal en een schuimhelm. De schaal is kneedbaar maar iets harder. De binnenkern is gemaakt van hardschuim. Klimhelm met harde schaal. Ze bestaan ​​uit een stevige kunststof schaal. Deze schaal zit op een riem of gordelsysteem waarop de schaal zit. Hybride klimhelm Ze zijn een mix van een harde schaal en een schuimhelm. De schaal is kneedbaar maar iets harder. De binnenkern is gemaakt van hardschuim. Hybride klimhelm Ze zijn een mix van een harde schaal en een schuimhelm. De schaal is kneedbaar maar iets harder. De binnenkern is gemaakt van hardschuim. Klimhelm met harde schaal. Ze bestaan ​​uit een stevige kunststof schaal. Deze schaal zit op een riem of gordelsysteem waarop de schaal zit. Hybride klimhelm Ze zijn een mix van een harde schaal en een schuimhelm. De schaal is kneedbaar maar iets harder. De binnenkern is gemaakt van hardschuim. Hybride klimhelm Ze zijn een mix van een harde schaal en een schuimhelm. De schaal is kneedbaar maar iets harder. De binnenkern is gemaakt van hardschuim. Hybride klimhelm Ze zijn een mix van een harde schaal en een schuimhelm. De schaal is kneedbaar maar iets harder. De binnenkern is gemaakt van hardschuim.
Gewicht 359 g 380 g 380 g 330 g 315 g 422 g 405 g 414 g
Voordelen
 • goed verwerkt
 • goede pasvorm
 • robuust
 • eenvoudige bediening
 • gebruiksgemak
 • lichtreflecterende knop
 • met CE-markering
 • comfortabel, zelfs bij langdurig dragen
 • nauw passend
 • vooral gemakkelijk
 • goed verwerkt
 • comfortabel
 • vooral gemakkelijk
 • met versterkte stootbescherming aan de zijkanten, voor- en achterkant van het hoofd
 • comfortabel
 • goed verwerkt
 • comfortabel
 • goed verwerkt
 • comfortabel
 • goed vakmanschap
Aanbieden Aanbieden Aanbieden Aanbieden Aanbieden Aanbieden Aanbieden Aanbieden Aanbieden

De beste klimhelm in de test en vergelijking:
Kies uw testwinnaar uit onze topaanbevelingen.

Met veel genoegen stel ik mezelf als auteur aan u voor. Mijn naam is Helmut en schrijven is mijn ware passie. In mijn werk richt ik mij op onderwerpen als elektronica, huishouden, vrije tijd en auto’s & motorfietsen. Mijn doel is altijd om complexe inhoud op een duidelijke en begrijpelijke manier over te brengen. Vanwege mijn academische achtergrond in politieke wetenschappen en geschiedenis, hecht ik in mijn artikelen veel waarde aan gedegen onderzoek en nauwkeurig nadenken. Daarnaast ben ik actief in de e-commerce sector, met een bijzondere focus op online marktplaatsen, dropshipping en de laatste trends in de branche. Via mijn artikelen streef ik ernaar mijn lezers diepere inzichten en een grotere waardering voor deze onderwerpen te bieden. Ik kijk ernaar uit om met u samen te werken en mijn inzichten en ervaringen te delen.

Meer categorieën:

Aanbevelingen voor het kopen van klimhelmen in 2024: ultieme gids en huidige trends
Zo kunt u op basis van de hierboven genoemde klimhelmvergelijking de juiste productkeuze maken.

In een oogopslag
 • Een klimhelm is een essentieel accessoire voor elke klimmer, bergbeklimmer of alpine avonturier, omdat hij het hoofd beschermt tegen verwondingen en stoten. Het moet licht en comfortabel zijn om te dragen zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid. De meeste klimhelmen hebben een ventilatiesysteem dat zorgt voor een goede luchtcirculatie en de kans op oververhitting minimaliseert.
 • Er zijn verschillende soorten klimhelmen op de markt, waaronder semi-stijve of harde helmen, maar ook helmen die zijn ontworpen voor bergsporten. Sommige modellen worden geleverd met een vizier of een koplamp uitgerust om het gezichtsveld van de gebruiker te verbeteren. De prijs varieert afhankelijk van de kwaliteit, maat en uitvoering, maar het is raadzaam om een ​​model te kiezen dat voldoet aan de veiligheidsnormen en geschikt is voor het beoogde gebruik.
 • Bij het kopen van een klimhelm moet je op de pasvorm letten, een losse of strakke helm wordt niet aanbevolen. Daarnaast is het belangrijk dat de helm comfortabel zit en makkelijk aan- en af ​​te zetten is. Sommige merken en fabrikanten bieden ook verstelbare en aanpasbare helmen aan. Het is belangrijk om de helm regelmatig te controleren en te vervangen als deze beschadigd raakt of bij intensief gebruik.

YouTube-videotip voor de klimhelmtest en vergelijking:

8 tips voor het kopen van een klimhelm. Bekijk deze video VOORDAT je een helm koopt.

YouTube

Door de video te downloaden, accepteer je het privacybeleid van YouTube.
Meer weten?

Laad video

Uitgebreide gids voor klimhelmen: topbronnen voor informatie en producten

 • Ontdek meer over klimhelm: uw informatiegidsen

  • Klimhelm Wikipedia: Krijg uitgebreide informatie over Kletterhelm op Wikipedia, de gerenommeerde online encyclopedie die diepgaand inzicht biedt in uiteenlopende onderwerpen.
  • Klimhelm YouTube: Ontdekken Kletterhelm via verschillende video's op YouTube. Van informatieve tutorials tot productrecensies: YouTube biedt een rijke bron aan visuele inhoud.
  • Klimhelm Amazon: Ontdek het uitgebreide assortiment van Kletterhelm op Amazon. Hier vindt u een verscheidenheid aan opties, gebruikersrecensies en nog veel meer.
  • Klimhelm eBay: Blader door een grote selectie Kletterhelm-Producten op Ebay. Deze marktplaats biedt zowel nieuwe als gebruikte opties die mogelijk aan uw behoeften voldoen.

Gerelateerde pagina's die u interesseren:

Wat vond je van onze klimhelmvergelijking?

4.3/5 - (46 beoordelingen)

Reacties op "Kletterhelm" Vergelijking

 1. Julian Schaefer zegt:

  Aan welke veiligheidsnormen voldoet deze klimhelm?

  1. Klantenservice - Adviseur zegt:

   Hallo Julian Schaefer,

   Uw opmerking en uw interesse in onze klimhelmvergelijking vervullen ons met dankbaarheid. Bedankt voor de deelname!

   Onze klimhelm voldoet aan de belangrijkste veiligheidsnormen om u betrouwbare bescherming te bieden. Hij is gecertificeerd volgens de norm EN 12492, wat betekent dat hij bestand is tegen de hoge eisen van het klimmen. Daarnaast voldoet het ook aan de CE-norm, die voldoet aan de algemene veiligheidseisen. Je kunt er dus op vertrouwen dat je met deze helm goed beschermd bent.

   Met vriendelijke groeten van het ondersteuningsteam in Ohrdruf

 2. Emma zegt:

  Is de klimhelm ook geschikt voor beginners?

  1. Klantenservice - Adviseur zegt:

   Hallo, Emma,

   Hartelijk dank voor uw reactie en uw interesse in onze klimhelmtest en vergelijking. Wij zijn dankbaar voor uw waardevolle suggesties!

   Ja, de klimhelm is ook geschikt voor beginners. Het biedt bescherming en veiligheid tijdens het klimmen en is gemakkelijk in gebruik. Het verstelbare bandsysteem zorgt ervoor dat de helm perfect op je hoofd aansluit, zodat jij je kunt concentreren op het klimmen.

   Onze zonnige groet bereikt Uelzen – het supportteam.

 3. Linus Meijer zegt:

  Welke certificering heeft de klimhelm?

  1. Klantenservice - Adviseur zegt:

   Hoi Linus,

   We stellen uw reactie en uw interesse in onze klimhelmtest en vergelijking zeer op prijs. Bedankt!

   Onze klimhelm is gecertificeerd volgens de CE-norm en is getest op functie en veiligheid. Het voldoet ook aan de internationale veiligheidsnormen voor klimhelmen.

   Met vriendelijke groeten aan St. Georgen in het Zwarte Woud.

   ondersteuning specialist

Schrijf een reactie

Uw E-Mail-Adresse wird nicht Veröffentlicht. Verplichte velden zijn gemarkeerd met * markiert

Actuele tests en vergelijkingen van nieuwe producten in 2024