Bijgewerkt: 29.05.2024

Kaliumwaterglas Top 10 vergelijkingstests: producten in directe vergelijking

Onze topaanbeveling voor u: Ontdek kaliumsilicaat - uw uitgebreide gids en betrouwbare aankoopgids!

Kaliumwaterglas is een veelzijdig en duurzaam materiaal dat in verschillende industrieën wordt gebruikt, van de landbouw tot de productie van glas en porselein. Maar wat maakt kaliumwaterglas zo bijzonder? In dit artikel laten we je kennismaken met de basisprincipes van kaliumsilicaat en leggen we uit hoe je het het beste kunt gebruiken.
illustratie
Beste aanbeveling
Kalium waterglas Algin 1A primer afdichting 1 liter
Prijs-prestatie winnaar
Kalium waterglas Baufan 1l
Kalium waterglas LEVEL PLUS 1 liter Onverdunde primer
Kalium waterglas CAIRCON primer primer 10L
Kalium waterglas WO-WE Haftgrund Binder W515 – 5L
Potas waterglas Fonteino muurafdichtingsprimer 10L
Kaliumwaterglas Furthchemie 28/30°, 10 liter, diffusieopen
Kaliumwaterglas Isolbau 28/30° kaliumsilicaatoplossing, 2x 5 liter
Modell Kalium waterglas Algin 1A primer afdichting 1 liter Kalium waterglas Baufan 1l Kalium waterglas LEVEL PLUS 1 liter Onverdunde primer Kalium waterglas CAIRCON primer primer 10L Kalium waterglas WO-WE Haftgrund Binder W515 – 5L Potas waterglas Fonteino muurafdichtingsprimer 10L Kaliumwaterglas Furthchemie 28/30°, 10 liter, diffusieopen Kaliumwaterglas Isolbau 28/30° kaliumsilicaatoplossing, 2x 5 liter
Details
Marke algine BAUFAN Niveau Plus airco Wo-wij Fonteino verderchemie isolerende constructie
Resultaat
Uitstekend Aanbevelingtest-vergelijking.nl1,5Zeer goedpotas water glas
Beste prijs-kwaliteitverhoudingtest-vergelijking.nl1,7Goedpotas water glas
Top Producttest-vergelijking.nl1,6Goedpotas water glas
Top Producttest-vergelijking.nl1,8Goedpotas water glas
Top Producttest-vergelijking.nl1,9Goedpotas water glas
Top Producttest-vergelijking.nl2,0Goedpotas water glas
Top Producttest-vergelijking.nl2,1Goedpotas water glas
Top Producttest-vergelijking.nl2,2Goedpotas water glas
containertype: fles fles fles busje busje busje busje busje
Aantal containers Prijs per liter 1 liter € 6,90 per liter 1 liter € 4,80 per liter 1 liter € 13,13 per liter 10 liter € 4,49 per liter 5 liter € 5,98 per liter 10 liter € 4,49 per liter 10 liter € 2,98 per liter 2 x 5 liter € 3,68 per liter
Opbrengst benodigd bedrag per m² ongeveer 120-380ml ongeveer 100-200ml ongeveer 50-200ml geen informatie van de fabrikant ongeveer 120-380ml ongeveer 120-380ml ongeveer 100-200ml geen informatie van de fabrikant
Geschikt voor beton metselwerk glasoppervlakken Schijnen Beton Houten Vloeren Behang Cementmortel beton metselwerk beton metselwerk hout beton metselwerk hout gips beton metselwerk beton metselwerk gips hout glasoppervlakken
Andere containerhoeveelheden 6L 10L 20L geen 2 x 1L 5L 2 x 5L 4 x 5L en meer 5 l 10 l 5 l geen 1L 2 x 1L 5L 5 x 5L en meer
Voor binnen- en buitengebruik Ja / Ja Ja / Ja Ja / Ja Ja / Ja Ja / Ja Ja / Ja Ja / Ja Ja / Ja
waterdicht
Schmutzabweisend
weerbestendig
open voor verspreiding
Voordelen
 • voor beton en metselwerk
 • geschikt in alle gangbare varianten
 • ideaal voor kleinere ruimtes
 • andere beschikbare containerhoeveelheden
 • efficiënt en ideaal voor kleinere ruimtes
 • bijzonder productief
 • ideaal voor kleinere ruimtes
 • verkrijgbaar in vele andere verpakkingshoeveelheden
 • voorraad hoeveelheden
 • voor alle gangbare soorten beton en metselwerk
 • andere containerhoeveelheden beschikbaar
 • voor beton en metselwerk
 • in alle gangbare varianten
 • andere containerhoeveelheden beschikbaar
 • voorraad hoeveelheden
 • voor alle gangbare soorten beton en metselwerk
 • andere containerhoeveelheden beschikbaar
 • hoog rendement
 • Geschikt voor alle gangbare soorten beton en metselwerk
 • voorraad hoeveelheid
 • Dubbelpak voor alle gangbare soorten beton en metselwerk
 • vele andere beschikbare containerhoeveelheden
Aanbieden Aanbieden Aanbieden Aanbieden Aanbieden Aanbieden Aanbieden Aanbieden Aanbieden

Het beste kaliumwaterglas in de test en vergelijking:
Kies uw testwinnaar uit onze topaanbevelingen.

Dag iedereen! Mijn naam is Lucas en het is een genoegen om hier als auteur te zijn. Als hobbytuinier ligt mijn focus vooral op de categorie “Huishouden & Tuin”. Hier ben ik van plan artikelen te schrijven over tuinieren en tuinonderhoud. Mijn enthousiasme voor planten en tuinieren komt tot uiting in mijn schrijfstijl. Maar mijn interesses reiken veel verder dan de tuin. Ik heb mij intensief bezig gehouden met “meubelen en stoffering” en ben altijd op zoek naar de laatste trends voor een aantrekkelijke woonsfeer. Daarnaast zijn de categorieën Food & Beverage, Health & Wellness en Beauty & Personal Care gebieden waar ik verstand van heb en waar ik een passie voor heb. Ik hecht veel belang aan kwaliteit en een gezonde levensstijl. Ik verwacht in de toekomst ook artikelen op deze terreinen te publiceren. Mijn doel is om lezers meerwaarde te bieden en ik kijk uit naar levendige uitwisselingen en feedback op mijn bijdragen.

Meer categorieën:

Topselectie kaliumwaterglas 2024: onze gids helpt u bij het maken van de beste keuze – essentiële tips en aanbevelingen
Een paar criteria kunnen u helpen bij het kiezen van het juiste kaliumwaterglas. Alle belangrijke informatie vindt u in onze aankoopgids.

In een oogopslag
 • Kaliumsilicaat is een anorganisch, in water oplosbaar zout dat voornamelijk in de industrie en als bindmiddel wordt gebruikt. Het wordt ook wel natriumsilicaat genoemd en bestaat uit natriumoxide en siliciumdioxide. Kaliumwaterglas is een belangrijk onderdeel in veel toepassingen, van bouwmaterialen tot schoonmaakmiddelen.
 • Het zout heeft een hoge oplosbaarheid in water en is niet giftig, waardoor het een aantrekkelijk materiaal is voor gebruik in de industrie. Het kent vele toepassingen zoals als bindmiddel bij de productie van vuurvaste producten of als stabilisator bij bodembehandeling. Kaliumsilicaat wordt ook in de voedingsmiddelenindustrie gebruikt als additief en als hulpstof bij de papierproductie.
 • Het gebruik van kaliumsilicaatglas is milieuvriendelijk omdat het biologisch afbreekbaar en niet-giftig is. Het heeft ook antimicrobiële eigenschappen en kan worden gebruikt bij de behandeling van water en afvalwater. Kaliumwaterglas wordt gemaakt door de reactie van natriumcarbonaat en siliciumdioxide en is verkrijgbaar in vloeibare of vaste vorm.
potas water glas

Bent u geïnteresseerd in kaliumwaterglas en wilt u er meer over weten? 

Kaliumsilicaat, ook bekend als kaliumsilicaat, is een veelzijdige chemische verbinding die op verschillende gebieden wordt gebruikt. Hier zijn enkele belangrijke informatie en tips waarmee u rekening moet houden bij het gebruik van kaliumwaterglas:

 • Kaliumsilicaatglas wordt vaak gebruikt als bindmiddel, afdichtingsmiddel, corrosiewerend middel, vlamvertrager en als bestanddeel van verven.
 • Het is belangrijk om kaliumsilicaat niet met zuren te mengen, omdat dit tot een snelle en ongecontroleerde reactie kan leiden. Gebruik het ook niet op gevoelige exemplaren Oppervlakken zoals hout, omdat dit verkleuring en schade kan veroorzaken.
 • Als u kaliumwaterglas als huismiddeltje wilt gebruiken, kunt u het bijvoorbeeld gebruiken als afdichtingsmiddel voor poreuze stenen of als beschermer voor tuinplanten. Het kan ook worden gebruikt als fixeermiddel voor papier en textiel.

potas water glas Tip:

Wanneer u kaliumsilicaat als bindmiddel gebruikt, moet u ervoor zorgen dat de ondergrond waarop het wordt aangebracht droog en stofvrij is. Breng het dun aan en laat het volledig intrekken droog.

Soorten kaliumwaterglas

 • Kaliumwaterglas met een hoog silicagehalte (hoge viscositeit)
 • Kaliumwaterglas met een laag silicagehalte (lage viscositeit)

Zijn er alternatieven voor kaliumwaterglas en welke worden aanbevolen?

Er zijn verschillende alternatieven voor kaliumwaterglas, afhankelijk van het toepassingsgebied. Acryl, siliconen en polyurethaan zijn enkele voorbeelden van andere kitten. Bij de keuze voor een alternatief is het belangrijk om rekening te houden met de eigenschappen en toepassingsgebieden en indien nodig Tests en vergelijkingen uitvoeren. Het is echter ook mogelijk om zelf kaliumwaterglas te maken door kaliumcarbonaat en siliciumdioxide te mengen en op te lossen in water. Gedetailleerde instructies voor het maken van potaswaterglas als huismiddeltje zijn online beschikbaar.

Over het algemeen is het belangrijk om aandacht te besteden aan de specifieke eisen van het project bij het selecteren van potaswaterglas of een alternatief. Bij gebruik van kaliumsilicaat als bindmiddel of corrosieremmer is het belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen en geschikte beschermende kleding te dragen. Bij gebruik als huismiddeltje is het belangrijk om de toepassingsgebieden en mogelijkheden te begrijpen om het beste resultaat te bereiken.

Samenvattend is potaswaterglas een veelzijdig product met een breed scala aan toepassingsmogelijkheden. Het kan worden gebruikt als bindmiddel, afdichtingsmiddel, corrosiewerend middel en vlamvertrager en is ook nuttig als huismiddeltje. Er zijn verschillende soorten kaliumwaterglas met verschillende eigenschappen en het wordt aanbevolen om op de kwaliteit van het product te letten. Er zijn ook verschillende alternatieven voor kaliumwaterglas, die afhankelijk van de toepassing kunnen worden aanbevolen. Een koopadvies of een aanbeveling voor huismiddeltjes kan nuttig zijn om het beste resultaat te bereiken. Ook het testen en vergelijken van de beste producten kan helpen bij de aankoopbeslissing hoge kwaliteit product te ontvangen.

potas water glas Tip:

Als u kaliumsilicaat als kit gebruikt, mag u dit niet gebruiken op te vochtige of natte oppervlakken. Wacht tot het oppervlak droog is voordat u het kaliumsilicaat aanbrengt.

Onze potas water glas Bestsellers op Amazon:

Korting

Potaswaterglas voordelen en nadelen

Voordelen

 • Veelzijdige toepassingsmogelijkheden op verschillende gebieden
 • Eenvoudig in gebruik
 • Kan worden gebruikt als huismiddeltje

Nadelen

 • Kan gevoelige oppervlakken beschadigen
 • Reageert snel met zuren
 • Kan gevaarlijk zijn als er verkeerd mee wordt omgegaan
potas water glas

Hoe wordt kaliumwaterglas getest en vergeleken?

Kaliumwaterglas kan worden getest op verschillende eigenschappen, zoals viscositeit, pH, dichtheid en corrosieweerstand. Het is belangrijk om de resultaten van dergelijke tests en vergelijkingen in overweging te nemen om het beste product te kiezen. Er zijn verschillende bronnen voor het verkrijgen van informatie over de beste producten en testwinnaars, zoals online platforms en vakbladen. Ook een aankoopadvies of advies voor huismiddeltjes kan behulpzaam zijn bij het bereiken van het beste resultaat.

potas water glas Tip:

Als u kaliumsilicaatglas als corrosieremmer wilt gebruiken, moet u dit op het te beschermen metalen oppervlak aanbrengen en volledig laten drogen. Het vormt een beschermlaag die het metaal beschermt tegen corrosie.

Onze potas water glas Insider-tip op Amazon:

Kalium waterglas 1 liter onverdund grondverf bindmiddel houtimpregnatie zuiver waterglas 100%, verzegeling RM01
 • LEVEL+ KALIUM WATERGLAS 100% RM01, KALIUMSILICAATOPLOSSING, BETON CONSOLIDEREN EN AFDICHTEN, VERMINDERING VAN BETON ABSORBERENDHEID,...
 • BRANDVERTRAGEND OP HOUTEN OPPERVLAKKEN, VERBETERT DE HECHTING, VOOR BINNEN- EN BUITENGEBRUIK, BETON EN...
 • BETONADDITIEVEN, ONDER BEKLEDING EN BEHANG, ONDER HOUTEN VLOEREN EN PARKET, ONDER LIJMEN EN CEMENTMORTEL

Waar kun je kaliumwaterglas kopen?

Kaliumwaterglas is verkrijgbaar in veel bouwmarkten, verfwinkels en online winkels. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de kwaliteit van het product en de aanbevelingen van de fabrikant om het beste resultaat te bereiken.

Waarom is het de moeite waard om kaliumwaterglas te kopen?

Kaliumwaterglas is een veelzijdige chemische verbinding die op verschillende gebieden kan worden gebruikt. Het kan worden gebruikt als bindmiddel, afdichtmiddel, corrosiewerend middel en vlamvertrager, maar is ook nuttig als huismiddeltje. Als u op zoek bent naar een product dat gemakkelijk te gebruiken is en een breed scala aan toepassingen kent, kan kaliumsilicaatglas een goede keuze zijn.

Bekende fabrikanten of merken voor kaliumwaterglas:

 • BASF
 • Evonik Industries
 • PQ-bedrijf

Best verkochte modellen onder de kaliumwaterglasproducten:

 • Kaliumsilicaatvloeistof uit Westfalenstoffe
 • Vloeibaar kaliumwaterglas van Clou
 • Kaliumsilicaat 1,5 kg van Hekatron

Onze potas water glas Bestsellers op Amazon:

Bestseller nr. 1
Isolbau kaliumwaterglas 28/30° - 5 liter kaliumsilicaatoplossing als lijmbasis en voor afdichting - weerbestendig voor binnen en buiten
 • Silicaatprimer: Kaliumwaterglas is een puur mineraal bindmiddel, versterkt de ondergrond, beperkt...
 • Veelzijdig: waterglas is geschikt voor oppervlaktestabilisatie, voor het verharden en impregneren van zandpleisters zonder...
 • Ademend en diffusiedoorlatend: kan worden gebruikt voor het verlijmen van glasoppervlakken en als primer voor silicaatverven....
Bestseller nr. 2
Kalium waterglas primer bindmiddel afdichting waterglas wandafdichting W515-5L
 • ⭐ Zeer goede hechting op minerale ondergronden
 • ⭐ Kaliumwaterglas voor beton, metselwerk, hout en gips
 • ⭐ De waterdampdoorlaatbaarheid blijft behouden
Bestseller nr. 3
Kaliwasserglas Kaliumsilikat-Lösung Grundierung Imprägnierung 10L (10 Liters)
 • Das Kaliwasserglas vergütet und imprägniert Beton, Estrich, Putz und Mörtle, konserviert Holz und Mauerwerk.
 • Das Kaliwasserglas egalisiert die Saugfähigkeit von Putzen ohne Filmbildung.
 • Erhöht die Oberflächenhärte und Kratzfestigkeit.

Is er een test van kaliumwaterglas op Stiftung Warentest?

Er is geen speciale test voor kaliumwaterglas op Stiftung Warentest. Het is echter mogelijk dat kaliumsilicaat aanwezig is in tests met producten die kaliumsilicaat bevatten, zoals: Kleuren of afdichtingsmiddelen. Het is raadzaam om naar dergelijke tests te zoeken om meer informatie te krijgen over de kwaliteit van kaliumsilicaat.

Conclusie over kaliumwaterglas

Kaliumwaterglas is een veelzijdig product met een breed scala aan toepassingen. Het kan worden gebruikt als bindmiddel, afdichtmiddel, corrosiewerend middel en vlamvertrager, maar is ook nuttig als huismiddeltje. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen en ervoor te zorgen dat het niet in contact komt met zuren of gevoelige oppervlakken. Er zijn verschillende soorten kaliumwaterglas met verschillende eigenschappen en het wordt aanbevolen om op de kwaliteit van het product te letten. Als u op zoek bent naar een veelzijdig product dat gemakkelijk te gebruiken is, kan kaliumsilicaatglas een goede keuze zijn. Het is echter ook belangrijk om alternatieve producten te overwegen, zoals Acryl of siliconen waarmee rekening moet worden gehouden, afhankelijk van het toepassingsgebied. Het testen en vergelijken van de beste producten kan helpen bij de aankoopbeslissing, en een aankoopadvies of aanbeveling voor huismiddeltjes kan behulpzaam zijn bij het bereiken van het beste resultaat.

Laat ons alstublieft weten wat u ervan vindt potas water glas in het commentaarveld met

Heb je er al ervaring mee potas water glas gedaan?

Heeft u ooit kaliumwaterglas gebruikt?

Waar heb je kaliumwaterglas voor gebruikt?

Hoe gemakkelijk was het om kaliumsilicaat te gebruiken?

Heeft u bij het gebruik van kaliumwaterglas op gevoelige oppervlakken gelet?

Heeft u ooit kaliumsilicaat als huismiddeltje gebruikt?

Wat was uw ervaring met kaliumsilicaat als corrosieremmer?

Heeft u ooit problemen gehad met het hanteren van potaswaterglas?

Zou u kaliumwaterglas aanbevelen?

Bent u tevreden met het resultaat dat u bereikt heeft met kaliumsilicaatglas?

Zou u opnieuw kaliumwaterglas kopen of een ander alternatief gebruiken?

Uitgebreide gids voor kaliumwaterglas: topbronnen voor informatie en producten

 • Ontdek meer over potaswaterglas: uw hulpbronnengidsen

  • Potaswaterglas Wikipedia: Krijg uitgebreide informatie over potas water glas op Wikipedia, de gerenommeerde online encyclopedie die diepgaand inzicht biedt in uiteenlopende onderwerpen.
  • Potaswaterglas YouTube: Ontdekken potas water glas via verschillende video's op YouTube. Van informatieve tutorials tot productrecensies: YouTube biedt een rijke bron aan visuele inhoud.
  • Potaswaterglas Amazon: Ontdek het uitgebreide assortiment van potas water glas op Amazon. Hier vindt u een verscheidenheid aan opties, gebruikersrecensies en nog veel meer.
  • Kaliumwaterglas Ebay: Blader door een grote selectie potas water glas-Producten op Ebay. Deze marktplaats biedt zowel nieuwe als gebruikte opties die mogelijk aan uw behoeften voldoen.

Wat vond je van onze kaliumwaterglasvergelijking?

3.8/5 - (60 beoordelingen)

Reacties op "potas water glas" Vergelijking

 1. Julian Schaefer zegt:

  Waar gebruik ik kaliumwaterglas voor?

  1. Klantenservice - Adviseur zegt:

   Hallo Julian Schaefer,

   Uw bijdrage aan onze kaliumwaterglasvergelijking is van onschatbare waarde voor ons. Bedankt dat u uw mening met ons deelt!

   Kaliumsilicaat wordt vaak gebruikt als bindmiddel of coatingmiddel. Het heeft een hoge brandweerstand en wordt veel gebruikt bij de productie van vuurvaste materialen zoals vuurvaste stenen, vuurvaste stenen of smeltkroezen. Het kan ook worden gebruikt als primer om poreuze oppervlakken af ​​te dichten of beton te verharden.

   Een groet van de helpdesk aan Born.

 2. Levent zegt:

  Kun je kaliumsilicaat gebruiken om betonscheuren af ​​te dichten?

  1. Klantenservice - Adviseur zegt:

   Hallo Levent,

   We zijn dankbaar voor uw feedback en uw interesse in onze kaliumwaterglastest en vergelijking. Uw steun betekent veel voor ons!

   Ja, kaliumsilicaat is ideaal voor het afdichten van scheuren in beton. Het dringt door de scheuren en reageert met de CO2 in de lucht, waardoor het een stevig en waterdicht materiaal wordt. Voor het beste resultaat is het belangrijk om het potaswaterglas aan te brengen volgens de instructies van de fabrikant.

   Een glimlach en groet van steun op weg naar Stavenhagen.

 3. Anton Bauer zegt:

  Hoe wordt kaliumsilicaat gebruikt?

  1. Klantenservice - Adviseur zegt:

   Hallo Anton,

   We stellen uw reactie en uw interesse in onze kaliumwaterglastest en vergelijking zeer op prijs. Bedankt!

   Kaliumwaterglas kan worden gebruikt als bindmiddel voor verf, als houtbeschermer of voor vloerafdichting. Het is belangrijk om de instructies op de verpakking te volgen.

   Met vriendelijke groeten aan Märkisch Linden.

   ondersteuning specialist

Schrijf een reactie

Uw E-Mail-Adresse wird nicht Veröffentlicht. Verplichte velden zijn gemarkeerd met * markiert

Actuele tests en vergelijkingen van nieuwe producten in 2024