Kinderkamer - alle tests en vergelijkingen

De beste producten uit de categorie kinderkamer in vergelijking

kwekerij

Een gezellige plek om te spelen en te ontspannen. Je hebt net een berg was gedaan en wil graag een enkel kledingstuk uitdelen in de kinderkamer. Maar voordat je het rijk van je kleine tiran betreedt, loop je het risico door de kieren in de deur te gluren. De broers en zussen speelden zachtjes in de kamer van de oudere jongen. Ze gingen met hun gezicht naar beneden op het straatkleed liggen en reden met loeiende sirenes een brandweerauto rond. Ze stappen stilletjes naar achteren. U kunt langer genieten van de stilte voor de storm. Ontdek hier hoe je van de kinderkamer een fijne plek maakt voor kinderen om te spelen en te ontspannen.

Baby's zijn meestal nog steeds dicht bij hun ouders. Toch is het er één op zichzelf babykamer Logisch, want hier kun je je kleine lieveling neerleggen voor een dutje of gewoon even opfrissen. Een babybedje past in een babykamer en kun je voorzien van een babydekentje of een slaapzak. Dat ook Favoriete knuffel of een muziekdoos kom je hier onderdak

Een commode is zinvol, zodat je je kindje comfortabel kunt verschonen en wassen. Daar kun je het ook vinden luiers en andere gebruiksvoorwerpen hebben hun plaats. Vooral pasgeborenen krijgen het snel koud als ze zich in de winter omkleden - een geschikte aankleedtafelverwarming kan hierbij helpen. Een praktische kinderkledingkast maakt een complete babykamer compleet.

peuter kamer

De tijd vliegt en je kind heeft de eerste stap in zijn kamer al gezet. Nu is het tijd om de wieg te vervangen door een bed zonder dit veiligheidssysteem. Als je vooruit plant, heb je al voor een babybedje gekozen en kun je dit ombouwen tot een juniorbed met bijpassende ombouwzijkanten. Anders verwacht je kindje nu een gloednieuw wiegje. Als peuter wil je kind de wereld ontdekken en zijn fantasie de vrije loop laten. Je steunt hem door hem interactief speelgoed te geven. Is dit bijvoorbeeld een knikkerbaan? hobbelpaard of een grappig dier, jouw kleine hooligan kan hem met een roller achter zich aan trekken. Kleiner speelgoed, zoals bouwstenen, schattig speelgoed of de eerste pop, vindt zijn plaats in de ruime speelgoedkist. Je kunt nu beginnen met het verzamelen van mooie prentenboeken op een klein boekenplankje, die je op rustige momenten samen kunt lezen. Wanneer uw kind in de zogenaamde provocerende fase komt, wil hij of zij veel dingen alleen doen en is daarom soms bang. Bovenal bieden kinderdagverblijven hiervoor mogelijkheden en nodigen ze uw kinderen uit om te ontspannen. Om dit doel te bereiken, kunt u een comfortabele kinderfauteuil of bank gebruiken. Ook kindertafels en -stoelen die worden gebruikt voor schilder- en theekransjes zijn erg populair.

Schoolinschrijving is het begin van een groot avontuur voor uw kind. Een nieuwe levensfase breekt aan en dat zie je ook terug in de kinderkamer. Waar vroeger kindertafels en stoelen stonden, staat nu een in hoogte verstelbaar en kantelbaar kinderbureau. Je kind schildert er niet alleen op, maar maakt ook zijn huiswerk.

Als je naar de kinderplanken kijkt, vind je inmiddels minder knuffels, maar wel de eerste boeken zonder plaatjes en leuke spelletjes. In plaats van bouwstenen of houten knikkerbanen zijn er nu playmobil en Lego verspreid door de kamer. De kledingkast uit je babytijd is meestal niet meer voldoende en je moet deze vervangen door een grotere. Stond er voorheen een juniorbed in de kinderkamer, nu is het tijd voor het eerste kinderbed. Deze kan bijvoorbeeld uitnodigen tot spelen en kleurrijk zijn, of heeft als hoogslaper ruimte voor een grotje onder het bed.

Als paardenposters en tekenfilmhelden langzaam plaats maken voor popsterren en voetbalidolen, breekt er een nieuw tijdperk aan: de puberteit begint. Net als je kind verandert ook hun kamer. Kinderkamermeubels zijn dan vaak te klein of gewoon te kleurrijk.

jeugdruimte

Nogmaals, u moet uw kind betrekken bij het opnieuw inrichten van de kamer. Misschien wil je je ook laten inspireren door de hele jeugdkamer, waarin alles op elkaar is afgestemd. De uniforme uitstraling oogt volwassen en maakt je keuze makkelijker. In veel gevallen heeft uw kind in deze periode ook een nieuw bed nodig. Als deze lades of een bedstee heeft, is er ruimte voor logeerbeddengoed. Handig als uw kind logeerbezoek heeft.

Wanneer paardenposters en striphelden langzaam plaats maken voor popsterren en voetbalidolen, breekt een nieuw tijdperk aan: de jeugd begint. Net als uw kinderen zullen ook hun kamers veranderen. Het meubilair in kinderkamers is vaak te klein of te kleurrijk. Je moet je kinderen ook betrekken bij het opnieuw inrichten van de kamer. Misschien wil je je ook graag laten inspireren door de hele tienerkamer, waar alles in harmonie is. Het uniforme uiterlijk oogt verfijnd en maakt uw keuze eenvoudiger. In veel gevallen heeft uw kind in deze periode ook een nieuw bed nodig. Als er laden of bedladen zijn, is er ruimte voor logeerlakens. Dit is handig als uw kind een nachtje op bezoek komt. Mocht de tafel te klein worden, dan kun je overstappen naar een grotere tafel. In de tienerlade hebben tieners extra opbergruimte en kunnen ze hun eerste TV plaats op het kleine tv-tafeltje. Ook krijgen veel kinderen in de puberteit hun eerste desktop- of laptopcomputer. Als de kamer voldoende ruimte heeft, kunt u ook een computerbureau aanschaffen.